Veikot

Veikot

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kylmäkosken Veikot Karhu-viestissä


Lauantaina 11.4 juostiin perinteinen 38. Karhu Viesti Raumalta Poriin. Seitsemän osuuksiselle ja n. 50 km viestiin osallistui yhteensä 144 joukkuetta eli 1008 juoksijaa ja Eurajoelta startanneelta viisi osuuksiselle ja 35 km reitille osallistui 80 joukkuetta, eli 400 juoksijaa. Täydelle matkalle lähti Kylmäkosken Veikoilta joukkue, joka osallistui seurajoukkueiden kilpasarjaan ja tämän lisäksi kunto- ja erikoisjoukkueiden sarjaan osallistui Dextra urheiluklinikka -  Kylve joukkue. Seurajoukkueen kokoonpano ja juoksujärjestys oli Juha Nyyssönen, Risto Salmus, Heikki Leppänen, Asko Nuikka, Jani Hevonoja, Aki Heinonen ja Aki Panula. Ilma viestin aikaan oli Karhu viestiin poikkeuksellinen. 15 Astetta lämmin aurinkoinen keli ja kevyt lounaanpuoleinen myötätuuli lämmitti juoksijoiden mieltä ja selkää.

Viesti lähti liikkeelle klo 14:00 Rauman Wanhalta torilta 9,4 km osuudella, jonka Kylveläisistä viime vuoden tapaan juossut Juha Nyyssönen aloitti kovaa vauhtia, mutta joutui sitten lopussa taipumaan. Aika 34:57 ei ollut sitä mitä Juha lähti hakemaan, mutta aina ei voi onnistua. Kokonaistilanteessa joukkue oli aloituksen jälkeen sijalla 32.

Toisen osuuden (7,9 km) juossut Risto Salmus lähti matkaan tasaisen vauhdin taktiikalla ja juoksi hyvän osuuden aikaan 28:09. Risto nosti joukkueen kokonaistilanteessa sijalle 21. Osuusajoissa Risto oli 10.

Kolmannelle 5,2 km osuudelle lähti Heikki Leppänen, jolle alussa tarjottiin hyvin ohiteltavia selkiä ja Heikki teki hyvän kuntonsa mukaisen juoksun aikaan 20:14. Vaihdossa Kylve oli noussut kokonaistilanteessa sijalle 14. Osuusajoissa Heikki oli 12.

Neljännellä 6,3 km osuudelle lähti Asko Nuikka, joka vuonna 2014 oli juossut kyseisen alamäki voittoisen osuuden. Asko juoksi hyvällä vauhdilla aikaan 22:33 ja joukkueen sijoitus tässä vaiheessa 13.
Viidennellä 5,5 km osuudella, myös viime vuoden tapaan, juoksi Jani Hevonoja. Jani lähti jopa hieman riskillä kovalla vauhdilla ja sai pidettyä vauhtia hyvin yllä. Aika 20:03 ja Askon tapaan osuuden 8 sija. Nyt joukkue oli noussut kokonaistilanteessa sijalle 10. Janin mukaan viesti oli hänelle toinen kilpavauhtinen juoksu tälle keväälle joten sekunnilleen sama aika kuin viime vuonna oli hyvä suoritus.

Kuudennelle 6,3 km ylämäkivoittoiselle osuudelle lähti myös viime vuoden tapaan Aki Heinonen. Aki lähti oman kertoman mukaan hieman turhan iloista vauhtia ja hieman rupesi loppupuolella tossu ns. painamaan, mutta kokonaisuutena hyvä juoksu näin alkukevääseen. Aika 22:40 oli osuuden 11 paras.

Seitsemännelle 9,2 km osuudelle lähti Aki Panula, joka juoksi hyvän ehjän suorituksen ja saapui maaliin, Karhuhalliin, kokonaistuloksissa sijalla 10. Osuusaika Akilla oli 32:59 ja osuudellaan Aki oli 12.

Kaiken kaikkiaan joukkueen tuloksena oli kokonaiskilpailussa kymmenes ja seurajoukkueiden tuloksissa kuudes sija ajalla 3:01:35. Sijoitus on kokonaiskilpailussa vuodesta 2008 alkaen paras, vaikka aika jäikin viime vuoden hurjastelusta 2:54:51 reilut kuusi minuuttia. Tavoiteltua kolmen tunnin rajaa ei harmittavasti pystytty alittamaan, vaikka seuran puheenjohtajan ja viestiä seuraamassa olleen joukkueen johtajan Vesa Vainion laatiman aikataulun mukaan se olisi ollut mahdollisuuksien rajoissa. Ensi vuonna uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti